Nieuws

Haspeltechniek legt uit!
Het materiaal van de haspel

Naast de aandrijving van de haspel, is het materiaal van de haspel een belangrijke factor: kunststof, RVS, aluminium, gelakt staal en zelfs combinaties van materialen. Zo veel keus, maar wanneer gebruik je wat?

Kunststof
Voor de meeste installaties die binnen staan, waar de haspel niet zo intensief gebruikt worden, volstaat een kunststof haspel. Een voordeel van een kunststof haspel is dat het, in verhouding met bijvoorbeeld staal, een relatief voordelig materiaal is. Vaak zijn dit haspels met een gesloten omhuizing en gaan tot een slanglengte van +/- 25 meter 3/8”.

Gelakt staal
Wordt de haspel intensief gebuikt? Dan is het verstandig om te kiezen voor een stalen haspel. Deze zijn zowel met een gesloten als open behuizing verkrijgbaar. Bij lange slangen of aangedreven haspels wordt ook gebruik gemaakt van metalen haspels.

RVS en aluminium
Komt de haspel buiten te hangen dan zijn RVS en (gelakt) aluminium de meest voor de hand liggende opties. Bij zee of in een omgeving waar een hoge concentratie agressieve middelen wordt gebruikt (bijv. ammoniak in een koeienstal) kan gekozen worden voor modellen uitgevoerd in RVS316.
Daarnaast is in diverse toepassingen RVS de richtlijn, denk aan reiniging of de voedselverwerkende industrie.

RVS of staal met kunststof
Het gedeelte van een slanghaspel waar het meeste materiaal zit, is de trommel. Verschillende merken hebben de optie om een kunststof trommel te combineren met een RVS of gelakt stalen arm. Hierdoor ontstaat een voordeliger alternatief voor een compleet RVS of staal gelakte haspel.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Roos Liebeek-Vondeling, accountmanager Haspeltechniek.
U kunt Roos bereiken via ons contactformulier of op 06 13 32 02 54.

Ga naar offerte Ga naar vergelijker Contact opnemen