Nieuws

Haspeltechniek legt uit!
Waterhaspels

Een waterhaspel in de tuin is misschien wel de bekendste plek waar je een haspel tegenkomt, maar ze worden op steeds meer plaatsen gebruikt. Voor het reinigen van machines in de voedingsmiddelenindustrie, het bewateren van planten in een park of het schoonspuiten van stijgers met een druk van wel 1000 bar. Bij het gebruik van een waterhaspel is het goed om na te gaan of het om puur water gaat of dat er nog een extra toevoeging in het water zit. Afhankelijk hiervan kan de keuze van het materiaal van het vloeipad veranderen.

Omdat water gebruikt wordt in verschillende toepassingen, is de druk van belang. Je kan de druk onderverdelen in drie groepen.

0-20 bar

Deze druk wordt vaak gebruikt voor toepassingen waar een hoog debiet nodig is. Denk hierbij aan afvullen van tanks, bewatering, grof reinigen van een vuil oppervlak, reinigen van ramen/zonnepanelen. Vaak zijn deze haspels geschikt voor lagere temperaturen. De doorvoeren zijn groot, soms wel 2”.

200-400 bar

Deze haspels worden voornamelijk gebruikt in de reiniging. Voorbeelden hiervan zijn het schoonspuiten van machines en oppervlaktes in een voedselverwerkende omgeving, rioolreiniging en mobiele reinigingsunit. De doorvoer van de haspels is kleiner; voornamelijk 3/8” en ½”. Ook kunnen deze haspels tegen hogere temperaturen (130°C).

400>

In sommige gevallen is reiniging met een extreem hoge druk nodig. Oppervlakte reiniging onder water is hiervan een voorbeeld, maar ook het verwijderen van beton en verfresten van stijgers gebeurt onder zeer hoge druk. De doorvoeren van haspels zijn hier zeer klein: veelal ¼” en 3/8”.

Meer weten?
Meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met Roos Liebeek-Vondeling, accountmanager Haspeltechniek.
U kunt Roos bereiken via ons contactformulier of op 06 13 32 02 54.

Ga naar offerte Ga naar vergelijker Contact opnemen